راه جدید معدنکاران برای مقابله با رکود بازار

به گزارش ماین نیوز، گلدکورپ و تک ریسورسز روز پنجشنبه اعلام کردند که دو پروژه طلا و مس در شیلی را به صورت مشترک اجرا خواهند کرد. یک ماه زودتر از این واقعه نیز شرکت بریک گلد با شرکت آنتوفاگاستا به صورت مساوی شریک در اجرای پروژه مس زلدیوار شدند.

این معاملات بخشی از روندی است که شرکتهای معدنی به منظور کاهش هزینه های تولید جهت مقابله با رکود شدید حاکم بر بازار مواد معدنی در پیش گرفته اند. برخی از این پروژه ها در صورتی که دو شریک در کنار یکدیگر نباشند شانسی برای توسعه و بهره برداری نخواهند داشت. این در حالی است که تا همین چند سال پیش شرکتهای معدنی و سرمایه گذاران ترجیح می دادند که به صورت انفرادی و مستقل در پروژه های معدنی حضور یابند و حتی الامکان شریکی را به پروژه خود وارد نکنند.

به گزارش بلومبرگ، فیل روسو، تحلیلگر در ریموند جیمز گفت: شما همیشه می خواهید تا 100 درصد یک پروژه متعلق به شما باشد اما زمانی ممکن است وزن شما در برابر ریسک های پیشرو چندان زیاد نباشد و نتوانید با وجود و به تنهایی مشکلات پروژه را به تولید برساند. در حال حاضر سرمایه گذاران بیشتری به سمت تشکیل جوینت ونچر و مشارکت به منظور اجرای پروژه های معدنی به منظور کاهش خطرات اجرای پروژه رو آورده‌اند.

جوسازی دوباره پاکستانی‌ها علیه سیمان ایران

به گزارش ماین نیوز، منابع صنعتی پاکستان مدعی شده اند که سیمان ایرانی که تاکنون به پاکستان قاچاق می شده است، حالا با نرخ بسیار کم و به صورت کم اظهاری وارد بازار این کشور می شود. به گفته این منابع واردات سیمان به پاکستان که خود یک صادرکننده سیمان محسوب می شود، غیرقابل درک است.

طاها خان جاوید، رئیس بخش تحقیقات الکسیر سکیوریتیز گفت: دولت باید متوجه این شود که در مورد کم اظهاری واردات سیمان ایرانی سهل انگاری می شود و همین باعث واردات گسترده سیمان ایرانی به بازار پاکستان شده است که این وضعیت هم به دولت پاکستان و هم به صنعت سیمان این کشور در حال آسیب وارد کردن است.

پاکستان در حال حاضر با مازاد تولید سیمان مواجه بوده و صادرات سیمان این کشور نیز دچار افت شده که دلیل آن افت صادرات به افغانستان و دیگر مناطق است. دلیل اصلی کاهش صادرات سیمان پاکستان به افغانستان نیز واردات سیمان ایران به بازار افغانستان اعلام شده است.

حرکت معدنکاران به سمت ساخت‌وساز و واردات خودرو

به گزارش ماین نیوز، کامران وکیل در پاسخ به این پرسش که میزان سرمایه گذاری های خارجی در بخش معادن کشور پس از تحریم ها را چطور ارزیابی می کنید؟ اظهار داشت: سرمایه گذاری خارجی زمانی در کشور صورت می گیرد که ابتدا سرمایه گذاری داخلی در کشور انجام شده باشد.

وی با بیان اینکه هم اکنون حجم پول های سرگردان در کشور کم نیست، افزود: بر اساس برآورد ها میزان پول های سرگردان در ایران بسیار بیشتر از کشورهای دیگر است و سوالی که هم اکنون مطرح می شود این است که چرا معدن کاران و صنعت گران ما به سمت سرمایه گذاری در بخش ساخت و ساز و واردات خودرو رو آورده اند و کار تولیدی خود را رها کرده اند ؟

وی ادامه داد: در سالهای گذشته شدت تحریم ها به اندازه ای شد که کشتی رانی کشور و نقل و انتقالات بانکی با مشکل مواجه شدند ! و تولیدکنندگان نیز ناامید شدند.

دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مواد معدنی تصریح کرد: در حال حاضر نه تنها برای توسعه اقتصادی کشور هیچ برنامه ای تدوین نشده بلکه برخی مسئولین دولتی با ابلاغ بخش نامه های مختلف تولیدکنندگان را با مشکلات بیشتری روبرو می کنند !

وی ادامه داد: به عنوان مثال آقای سرقینی ، معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش نامه ای که اخیرا ابلاغ کرده است خواستار بازبینی مجدد حقوق دولتی شرکت های معدنی در سالهای 90 و 91 شده این در حالی است که صورت های مالی این شرکت ها هم اکنون بسته شده و سود و زیان ها نیز برآورده شده اند و پرداخت حقوق دولتی این سالها کار آسانی نیست.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری امنیت می خواهد، گفت: دولت موظف است این امنیت را برای سرمایه گذاری ایجاد کند اما در ایران برنامه و استراتژی دقیقی برای تولید وجود ندارد این در حالی است که برای سرمایه گذاری ها نیازمند برنامه 10 تا 15 ساله هستیم اما آنچه شاهدیم این است که هر روز یک تصمیم جدید در حوزه صنعت گرفته می شود که در برخی از موارد وزیر صنعت موردی را مطرح می کند که روز بعد معاون اول رییس جمهور آن را لغو می کند همان گونه که در زمینه قیمت گندله و سنگ اهن این اتفاق افتاد!

وکیل با بیان اینکه نباید با وجود کارشناسان ، تشکل ها و فعالین اقتصادی مختلف در حوزه صنعت تصمیمات غیر کارشناسی گرفته شود، افزود: تا زمانی که در کشور استراتژی دقیق و بلند مدتی نداشته باشیم شعار های رونق اقتصادی کشور با سرمایه گذاری خارجی به جایی نخواهد رسید.

دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مواد معدنی با مقایسه وضعیت صادرات ایران و ترکیه نیز گفت: چرا ایران با وجود منابع مختلف نفتی و معدنی میزان صادرات غیر نفتی اش حدود 40 میلیارد دلار است اما میزان صادرات غیر نفتی ترکیه بدون داشتن ذخایر و منابع طبیعی بیش از 280 میلیارد دلار است ، تا زمانی که دولت مجری سیاست ها نباشد آب از اب تکان نمی خورد.

افتتاح کارخانه ۲ کنسانتره سنگ‌آهن سیرجان+عکس

به گزارش ماین نیوز، این کارخانه که ظرفیت تولید 2 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن با عیار 68 درصد را دارد، با سرمایه‌گذاری 5000 میلیارد ریال توسط شرکت مادرتخصصی (هلدینگ) توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) در 45 کیلومتری جاده سیرجان به شیراز در مجاورت کارخانه شماره 1 شرکت فولاد سیرجان ایرانیان احداث شده است.

در این پروژه حدود 15 هزار تن بتن‌ریزی و بیش از 4500 تن تجهیزات نصب شده است.

این پروژه طی 30 ماه توسط شرکت‌های پیمانکار، مشاور و ناظر ایرانی اجرا شده است.

میزان اشتغال مستقیم این کارخانه 250 نفر است و پیش‌بینی می‌شود برای 3000 نفر نیز به صورت غیرمستقیم فرصت اشتغال ایجاد شود.

مذاکره با هندی‌ها برای واردات گندله قطعی نشده است

ناصر تقی‌زاده در گفت وگو با خبرنگار ماین نیوز در واکنش به خبر اخیر رسانه‌های هندی در خصوص اینکه شرکت KIOCL به زودی با شرکت گل گهر قراردادی را امضا خواهد کرد که براساس آن از این شرکت سنگ آهن وارد کرده و پس از تبدیل گندله، این محصول را به ایران صادر خواهد کرد، توضیح داد: مذاکرات مقدماتی با این شرکت هندی انجام شده اما هنوز به نتیجه خاصی نرسیده‌ایم. وزارتخانه برای شرکتها‌ سهمیه گندله داخلی و خارجی تعیین کرده است که گل گهر نیز می‌تواند برای دو شرکت فولادی وابسته به خود یعنی جهان فولاد و توسعه آهن و فولاد اقدام به واردات گندله کند اما هنوز قطعی نشده است.

وی با تکذیب این بخش از اخبار رسانه‌های هندی مبنی بر اینکه شرکت KIOCL سنگ آهن از گل گهر وارد خواهد کرد، گفت: چنین چیزی نیست و حتی در صورت توافق نیز ما کنسانتره داده و گندله خواهیم گرفت.

شرط صفر شدن واردات گندله

وی در عین حال با اذعان به این موضوع که در صورت اجرایی شدن بخشنامه اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص کاهش قیمت گندله و آهن اسفنجی اصولا دیگر واردات گندله از خارج از کشور و خرید گندله از هندی‌ها صرفه اقتصادی نخواهد داشت، عنوان کرد: با این بخشنامه دیگر خرید گندله از خارج برای تولید DRI دیگر صرف نخواهد داشت. ضمن اینکه بخشنامه وزیر زیان سنگینی را هم به گل گهر وارد می‌کند که قابل تحمل نیست و ما نسبت به آن اعتراض داریم و از آقای نعمت‌زاده درخواست تجدیدنظر در این بخشنامه را داریم.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر افزود: اگر قصد داریم نیاز کشور را به واردات گندله به صفر برسانیم با شرکت‌های معدنی هرچه بیشتر تقویت شوند تا بتوانند پروژه‌های گندله‌سازی خود را در اسرع وقت به بهره‌برداری برسانند اما تضعیف شرکت‌های معدنی مانع از تحقق این امر خواهد شد.

هندی‌ها تولید کارمزدی را پذیرفته‌اند

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز در خصوص اینکه آیا هندی‌ها تولید کارمزدی گندله را پذیرفته‌اند یا اینکه قصد دارد کنسانتره از ایران خریداری کرده و سپس گندله به ما بفروشند، گفت: هندی‌ها تولید کارمزدی را پذیرفته‌اند و ما کارمزد تبدیل کنسانتره به گندله و هزینه حمل را پرداخت می‌کنیم. همچنین قرار است در گام نخست یک محموله 50 هزار تنی به عنوان نمونه و آزمایش به هند ارسال شود تا بعد از تبدیل آن به گندله و توافق نهایی به سمت عقد قرارداد نهایی برویم.

بیشتر از سهمیه به فولاد هرمزگان، گندله دادیم

تقی زاده همچنین اشکال کنسانتره گل گهر را درصد گوگرد بالای آن (بین 1.7 تا 2 درصد) اعلام کرد و افزود: این میزان گوگرد باعث می‌شود که فرایند فراوری کنسانتره گل گهر با مشکلات محیط زیستی بیشتری نسبت به کنسانتره‌های با درصد گوگرد پایین‌تر مواجه شود.

او همچنین در خصوص همکاری گل گهر با فولاد هرمزگان به منظور تامین گندله موردنیاز این شرکت به ماین نیوز اظهار کرد: ما به شرکت فولاد هرمزگان حتی بیشتر از سهمیه تعیین شده از سوی دولت گندله اختصاص داده‌ایم و اگر فقط سهمیه دولت را در نظر بگیریم تا پایان سال 300 تا 400 هزار تن بیشتر نباید گندله به فولاد هرمزگان بدهیم.

مازاد تولید آهن اسفنجی داریم

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر همچنین با اشاره به اینکه هم‌اکنون با مازاد تولید آهن اسفنجی روبرو هستیم، در پاسخ به این سوال خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه آیا بخشنامه وزیر از سوی گل گهر اجرایی شده است یا خیر؟ گفت: سهامداران و هیات مدیره گل گهر این بخشنامه را نپذیرفته‌اند و اجرای این بخشنامه واقعا برای گل گهر مقرون به صرفه نیست.

تقی زاده در واکنش به دستور معاون اول رئیس جمهوری برای لغو بخشنامه وزیر صنعت نیز گفت: هنوز لغو بخشنامه وزیر به ما ابلاغ نشده است.